На Закарпатті презентували два рентген-кабінети, розроблені для гірських областей

На Закарпатті презентували два рентген-кабінети, розроблені для гірських областей

Фото
Укрінформ
На Закарпатті в Центрі легеневих хвороб презентували два сучасні рентген-кабінети, які розробили в Харкові спеціально для області з гірськими територіями.

Про це інформує кореспондент Укрінформу.

Як повідомив представник компанії, вітчизняного виробника рентгентехніки заводу “Квант” (Харків) Євген Коляда, діагностичні мобільні центри виконані на базі автомобіля Mercedes Sprinter, що додає їм маневреності, дозволяє добиратися до найвіддаленіших куточків.

На Закарпатті презентували мобільні рентген-кабінети, розроблені в Харкові спеціально для області / Фото: Сергій Гудак. Укрінформ

"Крім того, автомобілі мають порівняно низький розхід палива та не потребують водіїв з особливими категоріями, достатньо звичайної категорії “В”. Вони можуть використовуватися для діагностики туберкульозу, інших легеневих патологій та COVID-19, що дуже актуально сьогодні”, - пояснив Коляда.

Як повідомили в Закарпатському Центрі легеневих хвороб, мобільна рентген-діагностика дозволить проводити обстеження не тільки мешканцям сільських та гірських районів, але надасть можливість оперативно обстежувати на місцях працівників в організованих колективах.

Вже сьогодні проводиться монтаж обладнання, а наступні два дні – введення в експлуатацію та навчання медичного персоналу.

“Серед показових особливостей цих мобільних рентген-кабінетів те, що пацієнт під час діагностики отримує мінімальну дозу опромінення, за годину апарат може продіагностувати до 50 осіб, він перезавантажується за 30 секунд. За допомогою вмонтованого 4G зв'язку, рентген-станція цілодобово може передавати знімки лікарю. Завдяки технологіям, лікар отримує знімок вже відкоригований програмою, деталізований, лікар може бачити всі волокна на легенях,” - додав Коляда.

Читайте також: Лікарні в Рубіжному передали нову рентген-систему

За його словами, вартість одного такого мобільного центру - 4,950 млн грн. Виробник дає гарантію та поставляє комплектуючі для ремонту в медзаклади протягом 15 років.

Обладнання придбано в рамках реалізації Великого інфраструктурного проєкту Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 "Протидія туберкульозу на прикордонних територіях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-