У «червоних» Франківську, Житомирі та Чернівцях запустили тролейбуси

У «червоних» Франківську, Житомирі та Чернівцях запустили тролейбуси

Укрінформ
У трьох містах, які віднесені до червоного рівня епіднебезпеки, відновили тролейбусний рух після спільного звернення до уряду мерів Івано-Франківська, Житомира та Чернівців.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Учора троє міських голів: я, Чернівців і Житомира звернулись від місцевої влади до уряду з тим, що тролейбуси – це вже не така велика проблема у боротьбі з COVID-19. Навпаки, якщо ми забираємо тролейбуси, то збільшуємо навантаження на спецперевезення в автобусах, де кількість людей збільшується. Під нашою вимогою вдалося відновити тролейбусний рух і сьогодні вони виїхали на наші вулиці», - повідомив Марцінків.

Він висловив переконання, що нові карантинні обмеження, які запроваджує центральна влада, доцільно обговорювати на місцях.

Водночас, зазначив Марцінків, влада міста звернулась до обласної держадміністрації з вимогою відкрити чергові групи в дитсадках для дітей медиків, правоохоронців та соцпрацівників, які виконують свої обов'язки в умовах карантинних обмежень.

Як повідомляло агентство, 10 березня в Івано-Франківську зупинили рух тролейбусів через карантинні обмеження. Водночас, спецперевезення в місті не зупинили.

З 26 лютого Івано-Франківська область через високий рівень захворювання на коронавірусну інфекцію знаходиться у червоній зоні епідеміологічної небезпеки. Наразі такі ж карантинні обмеження діють у Чернівецькій, Житомирській та Закарпатській областях.

Станом на 12 березня в Івано-Франківській області за минулу добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 695 нових випадків. В Україні на сьогодні цей показник складає 12 946.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-