Кириленко пояснив, чому у Слов'янську не вводитимуть військово-цивільну адміністрацію

Кириленко пояснив, чому у Слов'янську не вводитимуть військово-цивільну адміністрацію

Укрінформ
У Слов'янську не планують запроваджувати військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) попри політичну кризу в міській владі.

Про це у програмі «На самом деле: Донбасс» на телеканалі «Дом» повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

Він нагадав, що ВЦА створені в Донецькій області в громадах, розташованих уздовж лінії розмежування, адже через близькість до лінії фронту тут неможливо наразі провести місцеві вибори.

«Їхнє створення було необхідним заходом... Ефективність ВЦА доведена. Це оперативність, своєчасність, чіткий, жорсткий контроль і можливість законно ухвалювати більш швидкі, оперативні рішення», — вважає Кириленко.

Читайте також: Велике будівництво: на соціальні об'єкти Донеччини спрямують понад 800 мільйонів

Слов'янськ наразі перебуває в глибокому тилу, тут проходять вибори різних рівнів. Тому не було передумов для введення військово-цивільної адміністрації в цій громаді.

«Ні в планах, ні в цілях щодо створення ВЦА взагалі не стояло місто Слов'янськ. Які б політичні сили не маніпулювати цим питанням», — заявив керівник Донецької ОДА.

Проте після місцевих виборів, які відбулися восени 2020 року, в міськраді зберігається конфронтація команди мера до частини депутатського корпусу. Це негативно позначається на житті громади.

«Вибори в Слов'янську відбулися 25 жовтня. Сьогодні вже березень. Станом на сьогодні секретаря міськради обрано, але бюджет громади не ухвалено. Згідно з Бюджетним кодексом, у такій ситуації громада може існувати в форматі 1/12 бюджету на наступний рік. Але це неприйняття бюджетних програм, сюди ж відноситься проблема пошкодженого комунального мосту громади, — це питання перебуває виключно в компетенції місцевої громади, органів місцевого самоврядування», — пояснив Кириленко.

Читайте також: Кириленко назвав фейком «лист» до СБУ з проханням взяти під контроль протести у Нікольському

Він упевнений, що ситуація в депутатському корпусі Слов'янська пов'язана з переслідуванням «суто особистих інтересів, політичних».

У зв'язку з цим Кириленко нагадав, що закон про військово-цивільні адміністрації передбачає введення ВЦА і в разі невиконання депутатами своїх обов'язків, саморозпуску міськради та ін.

Як повідомлялося, 3 березня в Слов'янську обвалився автомобільний міст через річку Казенний Торець, проте рішення про початок робіт змогли ухвалити лише 9 березня. Рух транспорту аварійним мостом перекрито до закінчення ремонтних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-