На Житомирщині у межах «Великого будівництва» реалізують 16 проєктів

На Житомирщині у межах «Великого будівництва» реалізують 16 проєктів

Укрінформ
На Житомирщині у межах програми «Велике будівництво» реалізують 16 проєктів, 12 з яких завершать у цьому році.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, передає кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня на засідання комісії при Міністерстві розвитку громад і територій були затверджені всі 16 об’єктів, що запропоновані для реалізації в цьому році Житомирською обласною державною адміністрацією. На їх реалізацію в 2021 році буде спрямовано 177 млн грн. Майже 30 млн грн із цієї суми – це співфінансування з місцевих громад, чиї проєкти отримають державну підтримку», - розповів Бунечко.

За його словами, із 16 проєктів цього року завершать реалізацію 12. Зокрема, йдеться про реконструкцію з прибудовою обласного онкологічного диспансеру, приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського та лікувального корпусу протитуберкульозного диспансеру під інфекційне відділення.

Крім того, передбачені капітальний ремонт басейну в Бердичеві та будівлі басейну «Авангард» у Житомирі, реконструкція стадіону «Колос» в Олевську.

Планується також завершити ремонтно-реставраційні роботи будівлі магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею та провести реконструкцію з розширенням Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

У Житомирі розпочнуть реалізацію проєкту індустріального парку, де цього року будуватимуть інженерні мережі, в місті Баранівка – добудують "прозорий офіс".

До переліку об’єктів «Великого будівництва» включені 3 школи в Малинській, Новоборівській та Олевській територіальних громадах і 3 дитсадки у Швайківській, Новоборівській та Чоповицькій громадах.

Читайте також: На Полтавщині Укравтодор завершив будівництво мосту через Ворсклу

Як повідомляв Укрінформ, «Велике будівництво» у 2021 році спрямоване на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соцінфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-