Вінницькі школярі раніше пішли на канікули через COVID-19

Вінницькі школярі раніше пішли на канікули через COVID-19

Укрінформ
У Вінниці через зростання захворюваності на COVID-19 з вівторка дочасно почалися шкільні канікули.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

«У нас упродовж лютого і початку березня стрімко зростала захворюваність, кількість дітей, яким діагностували COVID-19, зросла удесятеро, хворих працівників – у понад 30 разів. Тому було ухвалене узгоджене рішення керівників загальноосвітніх навчальних закладів і міської влади про дострокові весняні канікули. За даними нашого моніторингу, вони розпочалися відсьогодні в усіх школах», - повідомила Яценко.

За її словами, перенесення початку весняних канікул зумовлене необхідністю розірвати ланцюжок інфікування.

«В нас на початок лютого було 16 хворих дітей і п’ятеро педпрацівників. А на перше березня - 163 і 136! На самоізоляції 3673 дітей. Ситуація розвивається таким чином, що кількість хворих дітей збільшується, її потрібно було корегувати», - сказала директорка Департаменту освіти.

Посадовиця зазначила, що весняні канікули мали розпочатися 22 березня і тривати до 28-го. Позаяк вони розпочалися раніше, школярі повернуться до навчання 16 березня. Формат, у якому відновляться заняття, визначатиметься з огляду на епідемічну ситуацію.

Читайте також: В Україні - 19 118 щеплених від COVID-19

Станом на 9 березня на Вінниччині зафіксовано 42222 випадки COVID-19, за минулу добу - 460, найбільше серед регіонів країни. Область віднесена до помаранчевої зони епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу зареєстрували 3 261 новий випадок COVID-19, з початку пандемії – 1 410 061.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-