СБУ викрила організаторів підпільного грального бізнесу в Житомирі

СБУ викрила організаторів підпільного грального бізнесу в Житомирі

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України заблокувала у Житомирі діяльність угруповання, яке створило мережу підпільних гральних закладів.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення пресцентру СБУ, правоохоронці перевіряють інформацію про використання частини отриманої «прибутку» для фінансування тероризму.

За попередніми даними слідства, до складу групи входили шестеро мешканців обласного центру. Ділки налагодили роботу декількох нелегальних залів азартних ігор у центрі міста, які орендували через підставних осіб.

До гральних закладів клієнти потрапляли після надання попередньої заявки й виключно за рекомендацією «постійних» відвідувачів.

Читайте також: Гральний бізнес: Рада відхилила законопроєкти, що усувають правову колізію

За оперативною інформацією, щоденний тіньовий обіг зловмисників становив сотні тисяч гривень. Для легалізації отриманих «прибутків» вони використовували підконтрольні комерційні структури.

Під час обшуків за адресами підпільних закладів та за місцями проживання організаторів і учасників угруповання правоохоронці виявили: 48 носіїв неліцензійного програмного забезпечення, зокрема, системних блоків комп’ютерів; мережеве обладнання; банківські картки та печатки підконтрольних фірм, залучених до тіньових схем; "чорну" бухгалтерію та клієнтську базу; гроші, отриманні злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 2 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) та ч. 2 ст. 258-5 (Фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної діяльності.

Читайте також: До бюджету надійшли гроші за першу ліцензію на гральний бізнес

Заходи із викриття зловмисників проводились під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині СБУ викрила групу осіб, які через Telegram-канал збували наркотики по всій Україні на суму півмільйона гривень на місяць.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-