Працівники «Електроважмашу» отримали зарплатні борги – протесту не буде

Працівники «Електроважмашу» отримали зарплатні борги – протесту не буде

Укрінформ
Майже 3 тисячі працівників ДП "Електроважмаш" (Харків) отримали гроші, заборговані за два місяці. 

Цей факт кореспонденту Укрінформу підтвердив голова профкому ДП “Електроважмаш" Дмитро Никоненко.

"У другій половині дня підприємство отримало понад 40 млн грн з різних джерел, у тому числі, від партнерів за продукцію, яка була поставлена раніше. Зараз гроші у повному обсязі - за грудень 2020 року та січень 2021 року - перераховано на зарплатні картки працівників, а їх на підприємстві майже 3 тисячі", - зазначив Никоненко.

За його словами, акцію протесту, яку напередодні трудівники заводу обіцяли через непогашення боргів, на середу 3 березня скасовано.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 1 березня у Харкові понад 100 працівників ДП "Електроважмаш" перекрили Московський проспект з вимаганням погашення зарплатних боргів.

Після акції виконувач обов'язків гендиректора підприємства Віктор Бусько побіцяв, що 2 березня борги за грудень та січень будуть погашені: "Заводу не вистачає приблизно 300 млн грн для повноцінної роботи підприємства. Ці кошти підприємство планує взяти у кредит в Укрексімбанку" і держбанках, отримувати акредитацію для участі у тендерах Укрзалізниці, співпрацювати з Укргідроенерго.

Читайте також: Проблеми харківського «Електроважмашу» має вирішити Фонд держмайна – ОДА

22 червня 2020 року близько 100 працівників ДП "Завод "Електроважмаш" через зарплатні борги вийшли на пікет, бо отримують зарплату із затримкою в кілька місяців, а загальна сума боргів перевищує 34 млн грн.

За словами виконувача обов'язків гендиректора підприємства Віктора Буська, причини боргів - несвоєчасне розрахування основних клієнтів заводу і кредити під виробництво, взяті з 2012 року - майже 570 млн грн. До того ж за невиконання умов договору, банк нарахував цьогоріч 250 млн грн штрафу.

Фото: 24tv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-