Головний режисер Одеської опери заявив, що на нього скоїли замах

Головний режисер Одеської опери заявив, що на нього скоїли замах

Фото, відео
Укрінформ
Головний режисер Одеського національного академічного театру опери та балету Євген Лавренчук заявив про скоєння на нього нападу невідомими зловмисниками.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На мене було скоєно напад. Замах на життя. Замовлення. Порушено кримінальну справу. Били в обличчя та голову, був гострий предмет, бо над оком різане поранення», – зазначив Лавренчук.

За словами головного режисера, напад може бути пов'язаний з професійною діяльністю, оскільки йому неодноразово натякали, що він має піти з театру, і навіть погрожували.

«Наприкінці жовтня 2020 року я отримав два анонімних дзвінки на телефон, де чоловічий голос казав: «Валіть з театру і будете цілий». На «ви», – уточнив Лавренчук.

Головний режисер театру зауважив, що дирекція театру теж вирішила не продовжувати контракт із ним як головним режисером.

«10 лютого (2021 року – ред.) я отримав офіційний лист від директорки театру про непродовження зі мною, як з головним режисером, контракту з 15 березня цього року (фото документа під цим дописом). Нікого не звинувачую. Висновки робіть самі», – додав Лавренчук.

Варто зазначити, що у відділі комунікацій Одеського ГУ Нацполіції уточнили, що напад на головного режисера стався ще 8 грудня 2020 року.

«За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України», – сказала заступник керівника відділу комунікацій ГУ НП в області Світлана Білецька.

Вона додала, що «напад на головного режисера було скоєно, за словами потерпілого, біля кафе на вул. Грецькій, де його побили двоє невідомих...».

Читайте також: У Запоріжжі побили депутата облради

Кореспондент Укрінформу також звернувся по коментар до гендиректора театру Надії Бабич, її позицію буде оприлюднено пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-