Поліція спіймала у Харкові хулігана, який влаштував 16 «мінувань»

Поліція спіймала у Харкові хулігана, який влаштував 16 «мінувань»

Фото
Укрінформ
Поліція Харкова викрила чоловіка у серії «мінувань» різних об’єктів – від судів до сервісних центрів МВС.

Про це інформує відділ комунікації поліції Харківської області, передає Укріформ.

«Слідчі встановили причетність зловмисника до 16 неправдивих повідомлень про мінування державних установ», - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, 43-річний харків’янин неодноразово телефонував з інформацією про нібито закладення вибухівки в будівлях судів, Управління патрульної поліції та сервісних центрів МВС.

Зазначається, що 1 березня правоохоронці затримали правопорушника у порядку статті 208 КПКУ після чергового повідомлення про мінування однієї з будівель по вулиці Шевченка у Харкові.

Читайте також: Суд відправив під домашній арешт «мінера» столичних станцій метро і ТРЦ

Слідчий проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1, ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 8 років. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у скоєнні ряду злочинів.

Заходи щодо викриття протиправної діяльності зловмисника проводилися слідчими та оперативниками Харківського райуправління поліції №1 під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №2 та оперативним супроводом працівників Управління СБУ. Слідство триває.

Як повідомлялося, 25 лютого Київській області працівники поліції повідомили про підозру псевдомінеру Київської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-