В Одесі напали на журналістів, які знімали сюжет про безакцизний продаж сигарет

В Одесі напали на журналістів, які знімали сюжет про безакцизний продаж сигарет

Укрінформ
На одеському ринку «Північний» група осіб вчинила напад на журналістів Сьомого телеканалу Ігоря Гвоздєва та Віктора Надюка, які знімали відеосюжет для проєкту «Нормально» про нелегальну торгівлю сигаретами. 

Як передає Укрінформ, НСЖУ закликала Національну поліцію до проведення оперативного розслідування.

"За інформацією одного з авторів проєкту журналістських розслідувань “Нормально” на Сьомому телеканалі Євгена Лисого, молодики перешкоджали зйомці, чіплялися за камеру, лаялись та погрожували журналістам. Знімальна група у складі Ігоря Гвоздева та Віктора Надюка викликала поліцію, написано заяву про перешкоджання, знято побої. Водночас камера та відзнятий матеріал уціліли", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив на своїй сторінці у Facebook "солідарність із колегами та закликав Національну поліцію до проведення оперативного розслідування, яке має закінчитися вагомим покаранням нападникам".

Читайте також: Торік зафіксували 77 випадків застосування сили до журналістів – НСЖУ

Томіленко вважає, що суд уже керуватиметься нещодавно зміненим законодавством, яке передбачає суттєві штрафи».

Співробітники Одеського райуправління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістам Сьомого телеканалу, які на ринку "Північний" знімали відеосюжет про безакцизний продаж сигарет.

Раніше, 5 лютого, блогер Євген Плінський оприлюднив історію жителя Одеси Дмитра Єгоренка, який марно намагався домогтися від поліції реагування на нелегальну торгівлю сигаретами на цьому ж ринку "Північний". Єгоренку розбили автівку, побили та погрожували.

Фото: НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-