Іоанн Павло II та мер минулого сторіччя: у Запоріжжі відкрили два пам'ятники

Іоанн Павло II та мер минулого сторіччя: у Запоріжжі відкрили два пам'ятники

Фото
Укрінформ
У суботу, 6 лютого, в Запоріжжі відкрили відразу два пам’ятники: Папі Іоанну Павлу II та міському голові початку минулого сторіччя Феліксу Мовчановському.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пам'ятник меру встановили в центрі міста у сквері Пушкіна. Фелікс Мовчановський керував Олександрівськом (колишня назва Запоріжжя) у 1901-1911-му та 1916-1917 роках.

"Це дуже символічно. Ще за життя Мовчановського хотіли зробити почесним жителем нашого міста. Але він відмовився. Тоді в місті з'явилася вулиця Мовчановського. Світла пам'ять про нього жила в його справах. Ми хотіли підказати нашим батькам міста, якими справами можна прославитися на століття", - розповів на церемонії історик Валерій Стойчев.

У Запоріжжі відкрили пам'ятники Іоанну Павлу II і меру / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Цього ж таки дня в Санктуарії Бога Отця Милосердного з'явився пам'ятник на честь одного з предстоятелів Римсько-католицької церкви - Іоанна Павла II.

"Відкриття цих двох пам'ятників - це спільна справа меценатів: і українців, і поляків", - зазначила голова товариства польської культури імені Іоанна Павла II Анна Макушинська.

Читайте також: У Верховині планують відкрити пам’ятник Сергію Параджанову

Як повідомлялося, у грудні 2019 року частину вулиці Заводської в Запоріжжі (від вулиці Сєдова до вулиці Лермонтова) перейменували на честь Іоанна Павла II.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-