Міськраду Харкова пікетували, поки там вирішували увічнити пам'ять Кернеса

Міськраду Харкова пікетували, поки там вирішували увічнити пам'ять Кернеса

Фото
Укрінформ
Харківська міська рада на позачерговій сесії ухвалила рішення про увічнення пам’яті померлого мера Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сесія розпочалася о 12:00 хвилиною мовчання. Питання щодо увічнення пам'яті Геннадія Кернеса було у порядку денному першим.

Депутати більшістю голосів підтримали проєкт загального рішення про вшанування пам'яті Кернеса та вжиття заходів щодо увічнення його пам’яті, які передбачені чинним законодавством.

Читайте також: Справу Кернеса не закрили - сім’я померлого хоче повної реабілітації

Учасники пікетів - їх близько пів сотні - тримають у руках прапори України, Спілки ветеранів АТО, ВО "Свобода" та червоночорні стяги Фрайкору, а також плакати: "Вимагаємо не порушувати Конституцію", "Ветеранам - безоплатний проїзд", "Коксохім вбиває нас", "Вшановуйте героїв України, а не колаборантів" тощо.

"Вимагаємо не відбирати безкоштовний проїзд у транспорті, гарантованний законом про ветеранів АТО. Ми користувалися всіма видами транспорту за посвідченням ветеранів АТО, але у зв"язку з введенням карточки E-ticket наше право опинилося під загрозою", - зазначив член Спілки ветеранів АТО Антон Сосницький.

Харківські активісти пікетували першу сесію міської ради / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Активісти ВО "Свобода" , у свою чергу, виступають проти увічнення пам"яті Геннадія Кернеса, наполягаючи, щоб кошти направили на увічнення пам'яті харків'ян - Героїв України.

Члени організації "Традиції і порядок" виступають проти корупції, проводячи свой пікет біля створеного з картону символічного "Пам"ятника корупції".

Активіст "Фрайкору", у свою чергу, запропонував перейменувати один із проспектів Харкова на честь добровольця, студента Харківського університету імені Каразіна Мирослава Мисли, що в 2016 році загинув на фронті.

Представник еко-групи "Печеніги" Олександр Константинов заявив, що наполягає на закритті діючого у Харкові коксового заводу через його шкідливі викиди в атмосферу.

Водночас із будівлі міськради, де триває сесія, до пікетувальників ніхто не вийшов.

Порядок біля міскради охороняють посилені патрулі правоохоронців. Інцідентів наразі немає.

Як повідомляв Укрінформ, 30 грудня на позачерговій сесії Харківської міської ради нового скликання першим за порядком денним схвалили питання про увічнення пам"яти померлого Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Уночі з 16 на 17 грудня у берлінській клініці "Шаріте" Кернес помер від ускладнень, пов"язаних з коронавірусом. Він лікувався там із середини вересня.

23 грудня Геннадій Кернес похований у Харкові на 2-му міському кладовищі поряд із іншими відомими харків'янами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-