Пожежі на Луганщині: кількість жертв зросла до 11

Пожежі на Луганщині: кількість жертв зросла до 11

Укрінформ
Унаслідок пожеж у Луганській області кількість загиблих зросла до 11-ти, 17 людей постраждали. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Станом на 19:00 1 жовтня 2020 року кількість загиблих становить 11 людей, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги", - інформує відомство.

Зазначається, що загальна кількість постраждалих, загиблих і розмір збитків, завданих пожежами, встановлюються.

В Офісі Генпрокурора наголосили, що причини займання лісових масивів та житлового сектору прилеглих населених пунктів встановлюються у межах семи кримінальних проваджень. Попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі та інші тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 270 КК України).

При цьому наголошується, що слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основними є обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозаймання трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

Читайте також: У зону пожеж на Луганщині потрапив 31 населений пункт

"З метою документування злочинів працюють більше 30 слідчо-оперативних груп. Проведено 20 оглядів місць подій у зоні пожеж, допитано 58 людей – свідків та потерпілих", - заявили в ОГП.

Смт Метьолкіне після пожежі / Фото: Олексій Ковальов. Укрінформ

Водночас наголошується, що робота правоохоронців для встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень ускладнена пожежами та задимленням території. У цьому зв'язку працівники ДСНС не допускають слідчих на місця події задля гарантування їхньої безпеки.

Наслідки пожежі в селі Сиротине / Фото: Олексій Ковальов. Укрінформ

Як повідомлялося, на території Луганської області 30 вересня було зафіксовано 146 пожеж у природних екосистемах, які внаслідок ураганного вітру швидко поширилися на значну площу. Наразі триває гасіння понад 30 пожеж.

За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить понад 11 тис гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-