Назвали ймовірну причину аварії газогону під Чабанами

Назвали ймовірну причину аварії газогону під Чабанами

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" припускає, що найімовірніша причина розгерметизації на газопроводі біля смт. Чабани – невідповідної якості зварне з’єднання.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила пресслужба компанії.

«Станом на сьогодні газопровід КЗУ-1 відновлений для транспортування газу в штатному режимі, аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці біля смт Чабани Київської області були проведені в установлений термін та завершені 18 вересня. Наразі продовжує працювати Комісія з розслідування причин інциденту, але виходячи з уже зібраної інформації, з високою ймовірністю можна констатувати, що розгерметизація сталась через невідповідної якості зварне з’єднання, допущене при будівництві газогону», – прокоментував головний інженер ТОВ "Оператор ГТС України" Юрій Зябченко.

Оператор ГТС вже передбачив заходи, щоб унеможливити виникнення подібних інцидентів.

"Окрім запланованих робіт з діагностики та ремонтів, ми приділимо додаткову увагу газопроводам, які проходять поблизу населених пунктів. Для компанії важливо не допустити жодного інциденту, але ми безумовно, найбільше хвилюємося про гуманітарний вимір. Зараз розробляємо окрему програму додаткових обстежень та відповідно капітального ремонту трубопроводу з перевипробуванням на ділянках, де буде така необхідність. За нашими оцінками, це дасть можливість трикратно підвищити надійність таких газопроводів та виключити повторення аварійних ситуацій з причин руйнування монтажних з’єднань, на яких був допущений брак при будівництві", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Аварія на газогоні під Києвом не вплинула на постачання газу до ЄС - європейське джерело

Оператор ГТС також повідомив, що протягом серпня-вересня проводить пілотний проєкт з дистанційного зондування поверхні над газопроводами безпілотними літальними апаратами з метою пошуку місць потенційних витоків.

"Якщо тестові польоти підтвердять заявлену ефективність такого обладнання, ми однозначно розширимо спектр діагностики лінійної частини ГТС додатковим інноваційним методом", - додали в ОГТСУ.

Як повідомлялося, 15 вересня біля населеного пункту Чабани (Київська область) прорвало газову трубу: відбулась розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), через це відбувся потужний вихід газу в навколишнє середовище.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-