Нового прокурора Тернопільщини звільнили за пиятику в офісі і приниження колег

Нового прокурора Тернопільщини звільнили за пиятику в офісі і приниження колег

Укрінформ
Новопризначеного прокурора Тернопільщини Миколу Петришина у четвер звільнили з роботи після скандалу, розголос про який розійшовся у ЗМІ.

Про звільнення прокурора кореспондентові Укрінформу повідомила прессекретар обласної прокуратури Леся Долішня.

«Можу офіційно підтвердити, що Миколу Петришина звільнено з посади керівника Тернопільської обласної прокуратури за власним бажанням», - сказала Долішня.

Вона також додала, що Петришина із займаної посади звільнено із 17 вересня.

Варто зазначити, що напередодні на своїй сторінці у Фейсбуці активіст Олександр Лєменов опублікував інформацію про те, що Петришин влаштував пиятику у своєму кабінеті і грубо принижував колег.

Як повідомляло агентство, родина новопризначеного прокурора Тернопільської області - 30-річного Миколи Петришина володіє трьома квартирами, будинком та земельною ділянкою, що засвідчує електронна декларація прокурора.

Читайте також: Уряд погодив звільнення глави Чернігівської ОДА

Так, у 2015 році військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України Микола Петришин спільно із дружиною Анною Петришиною задекларували 300 тис. грн збережень, дві квартири (одна – тещина, інша – дружини), будинок на 200 кв. м і земельну ділянку (все на дружині), офіс (теж на дружині) та два автомобілі – Toyota Camry 2009 року випуску та Mazda CX-7. Обидва оформлені на дружину.

У декларації за 2016 рік у Петришина з’явилася іще одна, третя квартира, якою він володіє лише частково – 20%, а у тещі військового прокурора Наталії Кіщак – новий Nissan Qashqai.

Тобто, за даними декларації, все вказане майно прокурор придбав за два роки роботи у Військовій прокуратурі Дарницького гарнізону Центрального регіону.

Раніше повідомлялося, що дві дні тому у Тернополі заступник генпрокурора Ігор Мустеца представив колективу Тернопільської обласної прокуратури нового керівника - уродженця Львівщини Миколу Петришина.

Також повідомлялося, що за останні кілька днів генеральний прокурор України Ірина Венедіктова змінила очільників низки обласних прокуратур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-