Підземні страйки шахтарів: Волинець каже, що потрібне втручання Прем‘єра та Президента

Підземні страйки шахтарів: Волинець каже, що потрібне втручання Прем‘єра та Президента

Укрінформ
У ситуацію з підземним страйком шахтарів у Кривому Розі потрібне втручання Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля і Президента Володимира Зеленського. 

Як передає Укрінформ, про це голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявив у Фейсбуці.

"Хто зірвав перемовини? Керівництво Криворізького залізорудного комбінату, яке "контролюється Коломойським", зайняло вперту позицію - відмовляється виконувати вимоги шахтарів. По головній вимозі протестувальників - підвищенню зарплати, було продемонстровано, що з шахтарями, як і раніше, рахуватися не будуть. Отже вони не розуміють основної проблеми - бажання людей покращити якість життя. Це означає, що боротьба вийшла на новий виток. Що потрібні втручання і Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля, і Президента Володимира Зеленського. Питання стоїть так: "Хто в Україні сильніший: олігархи чи влада"? - написав Волинець.

Він переконаний, що влада має бути на боці шахтарів та їх сімей.

Волинець також зазначив, що коло перемовників на Криворізькому залізорудному комбінаті, де дев’яту добу триває протест шахтарів, має бути розширеним.

"Звернення до трьох сторін соціального діалогу під час засідання Кабміну Дениса Шмигаля (Прем'єр-міністр - ред.), є самим актуальним шляхом - всім сісти за стіл перемовин і шукати рішення. Проте вже зрозуміло, що коло перемовників має бути розширеним, що до розв’язання кризової ситуації мають долучитися не тільки дотичні до питання державні інституції, а й Міжнародна організація праці, ООН, громадські організації”, - зазначив Волинець.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр доручив голові Дніпропетровської ОДА ініціювати діалог між працівниками та керівництвом Криворізького залізорудного комбінату. Також Державна служба України з питань праці на доручення уряду перевірить публічне акціонерне товариство «Криворізький залізорудний комбінат».

Протести шахтарів у Кривому Розі почалися з 3 вересня. Станом на ранок 8 вересня у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт Криворізького залізорудного комбінату. 9 вересня під землею лишалося 292 шахтарі. Ввечері одному з гірників стало зле, його підняли на поверхню та передали медикам.

Читайте також: У Кривому Розі шахтарі пишуть "меморандум примирення"

10 вересня на поверхню через погане самопочуття доставили вже чотирьох шахтарів. Одного з шахти «Жовтнева» та трьох — з шахти “Гвардійська”.

Також триває наземна акція протесту, криворіжці влаштували автопробіг на підтримку шахтарів, а також прийшли на мітинг до будівлі КЗРК.

Опівночі 10 вересня стало відомо, що другий етап перемовин страйкуючих шахтарів та адміністрації КЗРК не дав бажаних результатів. Шахтарі повернулися в шахту, учасники наземного протесту розбили палатки, мітинг буде цілодобовим.

ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» – найбільше приватне підприємство України з видобутку залізної руди підземним способом. Шахти «Батьківщина», «Жовтнева», «Гвардійська», «Тернівська» — основні структурні підрозділи, що входять до складу комбінату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-