За вимоги виселити ромів на Харківщині відкрили справу про порушення рівноправності

За вимоги виселити ромів на Харківщині відкрили справу про порушення рівноправності

Відео
Укрінформ
За фактом конфлікту в селищі Андріївка Балаклійського району Харківщини поліція відкрила кримінальне провадження про порушення рівноправності та хуліганство.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Зазначається, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. 

Санкціями статей передбачається до 4 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня жителі селища Андріївка Балаклійського району зібрались на мирну акцію з метою висловлення невдоволення діями ромських родин, що мешкають на території району. Біля будинків ромів зібралися близько 500 місцевих жителів. Мирна акція переросла у сутички. За тривогою було піднято особовий склад районної поліції, яка евакуювала ромські родини з епіцентру конфлікту.

Читайте також: На Харківщині мешканці селища вимагають виселення ромів, акція переросла у сутичку

В результаті події постраждалих немає.

Охорону публічного порядку здійснювали близько 80 працівників Балаклійського відділу поліції та бійців спецпідрозділів поліції особливого призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-