У Чернівцях готують масштабну евакуацію через паводок

У Чернівцях готують масштабну евакуацію через паводок

Укрінформ
На Буковині людей попереджають про можливі значні підтоплення будинків. Зокрема, у зоні ризику перебуває кілька десятків вулиць Чернівців у чотирьох мікрорайонах міста.

Назви вулиць та районів можливого підтоплення оприлюднив у Facebook Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Він закликав населення цих районів підготувати необхідні речі, документи, цінності, ліки, мінімально необхідні харчі.

Крім того, у разі підтоплення міський голова просить мешканців відключити газ, електроенергію, перекрити воду, зачинити вікна, двері та взяти з собою підготовлені речі.

"Про одержану інформацію повідомте сусідів, надайте допомогу людям похилого віку та хворим, виходьте на підвищені місця. За будь-яких обставин не панікуйте та будьте організованими!", - додав Каспрук.

Читайте також: На Прикарпатті через паводки оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Водночас голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у своєму відеозвернення у Facebook закликав мешканців області, які проживають неподалік річки Прут та її приток, підготуватись до можливої евакуації.

"Максимальне підняття води буде відбуватися від 9 години вечора 23 червня до 3 години ранку 24 червня, а також паводок затримається щонайменше на добу, спадання води почнеться тільки з 25 червня. Така обставина спровокує ситуацію, коли маленькі притоки річки Прут не зможуть впадати до неї та будуть виходити з берегів", - сказав Осачук.

Як повідомляв Укрінформ, через паводки і прориви дамб на Буковині вже підтопило майже 30 житлових будинків та більше 40 домогосподарств, 13 людей евакуювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-