Зґвалтування у Кагарлику: адвокат потерпілої стверджує, що її до поліції заманив сусід

Зґвалтування у Кагарлику: адвокат потерпілої стверджує, що її до поліції заманив сусід

Укрінформ
Молоду жінку, яку зґвалтували і побили поліцейські у Кагарлику, на допит до відділення начебто заманив сусід.

Про це у Facebook повідомив адвокат потерпілої Євгеній Мельниченко.

"Дівчину привіз на "Опелі" сусід, який заманив потерпілу до відділу поліції ніби на допит з приводу пограбувань у селі. 23 травня 2020 року, у суботу, сусід привіз дівчину ніби на виклик у поліцію, де її чекав "дядя Коля", начальник кримінального розшуку відділу поліції Кагарлика. Сусід зараз у розшуку", - повідомив адвокат.

За його словами, цей "дядя Коля", працівник поліції, раніше домагався потерпілої.

"Далі потерпілу почали бити та гвалтувати. До 4-ї ранку із семи вечора. Вона плакала, просилася. Втрачала свідомість. А її били, душили, гвалтували неодноразово у чотирьох кабінетах. При цьому поліцейські пили алкоголь, вживали наркотики, та примушували пити потерпілу", - додав Мельниченко.

Адвокат припускає, що "це була помста дяді Колі, що дівчина не пішла на те, щоб добровільно мати стосунки із ним".

Мельниченко зазначив, що жінку 'ґвалтував "підлеглий Сірожа, а дядя Коля душив і бив".

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали оперуповноваженого та начальника одного із секторів Кагарлицького відділення Обухівського відділу ГУНП в Київській області за фактом зґвалтування та побиття.

Читайте також: Зґвалтування у Кагарлику: комітет ВР збирає закрите засідання

За попередньою інформацією, у ніч з 23-го на 24 травня 2020 року оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка: вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою, після чого кілька разів її зґвалтував.

Окрім цього, правоохоронці застосували фізичну силу щодо чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Зокрема, погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли із табельного пістолета над головою. Як уточнюється, у результаті цих дій потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Повідомлення з лікарні про насильство і тортури щодо потерпілої надійшло в Обухівський відділ поліції 24 травня ввечері. О 19.40 поліцейських було затримано, на місце злочину викликали слідчих ДБР.

Читайте також: Зґвалтування у Кагарлику: суд арештував двох поліцейських

25 травня начальник Національної поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, відсторонення всього його керівництва та начальника Обухівського районного відділу поліції. Пресслужба Нацполіції зробила заяву про факт насильства і тортур та про затримання підозрюваних.

Того ж таки дня ДБР повідомило, що розпочало досудове розслідування щодо двох поліцейських, раніше затриманих за підозрою у зґвалтуванні жінки. Воно здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 КК), катування (ст. 127) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365).

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-