Захисні маски, кепки та прапори: поліція Запоріжжя припинила «комуністичне» виробництво

Захисні маски, кепки та прапори: поліція Запоріжжя припинила «комуністичне» виробництво

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі в ніч на 9 травня правоохоронці із залученням співробітників УСБУ провели санкціоновані обшуки в приміщенні представника однієї з російських неурядових структур і вилучили заборонену символіку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

«В ході обшуків вилучено більш як 1200 екземплярів газети «Полк Победы 1945-2020», близько 450 захисних масок червоного кольору з жовтою зіркою, понад 70 червоних прапорів з написами «Полк победы» та «75 лет Великой победы», більш як 90 червоних стрічок з зображенням «Серп молот», понад 20 георгіївських стрічок, 20 кепок, 177 полімерних пакетів, кульки з зображенням «Серп молот», флеш-носії, 13 системних блоків, понад 250 печаток різних підприємств, чорнові записи. Також правоохоронці вилучили вітальне звернення з друкованим текстом «Москва», близько 100 грамот і наказів різним особам з нагоди 9 Травня, портрет з зображенням Леніна та червоний плакат з зображенням «Серп і молот», - йдеться в повідомленні.

У Запоріжжі за виготовлення комуністичної символіки відкрили справу / Фото: zp.npu.gov.ua

Читайте також: Українцям нагадують, що за тоталітарну символіку можна “загриміти” на 15 діб

За даним фактом слідчим Дніпровського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України".

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників забороненої законом діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-