Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ

Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ

Фото
Укрінформ
Лікарням Дніпропетровщини передали 40 апаратів штучної вентиляції легенів. Це допомога від партнерів КБ «Південне» – китайської компанії Hongda Blasting Company. Обладнання допоможе рятувати мешканців регіону, хворих на коронавірус.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, інформує пресслужба Дніпропетровської ОДА.

“Наш космічний гігант – Конструкторське бюро «Південне» – домовився з китайськими бізнес-партнерами про безкоштовну передачу регіону великої партії апаратів ШВЛ”, – зазначив Бондаренко.

З 40 переданих китайськими бізнесменами апаратів 25 отримала Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова. Ще 15 розподілять до інших лікарень регіону. Зокрема, до спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1 (м. Кривий Ріг), клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, Дніпровської дитячої міської лікарні №3 ім. Руднєва, обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, обласного онкологічного диспансеру, дніпровських міських лікарень № 4 та 11.

Китайські бізнесмени передали лікарням Дніпропетровщини 40 апаратів ШВЛ / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Сьогоднішня поставка обладнання – взаємодія на міжнародному рівні та повага до України як до космічної держави. Перш за все - від наших китайських партнерів. Ми також не стоїмо осторонь. Маємо благодійний фонд. Вже передали декілька комплектів різного обладнання до лікарні Мечникова та інших госпітальних баз» – наголосив генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.

Читайте також: У районі ООС є 45 апаратів ШВЛ і 2,5 тисячі швидких тестів - командувач ОС

Апарати портативні, мають два роки гарантії. А найголовніше, вони турбінного типу, а значить сумісні з кисневими концентраторами.

У лікарні Мечникова зазначили, що апарати ШВЛ встановлять у палатах та реанімаційних залах терапевтичного корпусу, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

Нині в Дніпропетровській області 347 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужали 23 людини, двоє — померли.

В Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема хворобу підтверджено у 717 дітей та 2 063 медиків. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-