Коронавірус на Київщині: у чотирьох гуртожитках - понад 100 хворих

Коронавірус на Київщині: у чотирьох гуртожитках - понад 100 хворих

Укрінформ
Мешканцям пансіонату для осіб похилого віку села Зазим'є, Броварського району Київщини, де зафіксовано спалах коронавірусу, провели тестування. У 13 осіб попередньо підтвердили захворювання.

Про це на брифінгу розповів тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пансіонат для осіб похилого віку Броварський район, село Зазим’є вулиця Вишнева, 36. Це приватне домоволодіння, де проживає 23 підопічних та 5 працівників. У неділю, 26 квітня, госпіталізували одного з підопічних. Експрес-тест показав коронавірус. Після чого чоловікові зробили ПЛР-тестування, проводили усю необхідну терапію та пацієнт, на жаль, помер у вівторок, 28 квітня", - сказав Володін.

За його словами, отримали 13 попередньо позитивних результати за експрес-тестами, а саме 11 підопічних та двоє співробітників.

Читайте також: Поліція взяла під контроль гуртожиток під Києвом, де зафіксували спалах Covid-19

"ПЛР-тестування керівництво закладу вирішило провести у приватній лабораторії. Вчора зробили 13, на сьогодні заплановано ще 15 осіб", - сказав керівник ОДА.

Також у ОДА розповіли про ситуацію в гуртожитку міста Вишневе, вулиця Освіти 5.

"Проведено 241 ПЛР-тест, виявили 80 позитивних результатів. Захворіло 78 мешканців та два співробітники. Двоє з них померли. На стаціонарному лікування - п'ятеро. У 8 мешканців - легкий перебіг хвороби, у решти - коронавірус проходить безсимптомно. У гуртожитку продовжує працювати санітарно контрольний пункт", - зазначив він.

Володін повідомив, що у гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району наразі перебуває 152 особи, отримано 70 результатів ПЛР-тестів, з них позитивні 13.

"У лікарні одна людина. Решта на самоізоляції в окремому блоці, їхній стан задовільний. Забір матеріалу для ПЛР дослідження триває. Працює санітарно-контрольний пункт", - сказав він.

Т.в.о. голови ОДА також розповів про ситуацію в гуртожитку ДНЗ "Професійний ліцей" в місті Українка, вулиця Юності 17.

Читайте також: На Київщині підтвердили 664 випадки коронавірусу, за добу - 21

"Це 5-ти поверхова споруда, точну кількість мешканців на разі встановлюють. Захворіла мешканка цього гуртожитку, медпрацівниця Обухівського райцентру первинної медико-санітарної допомоги, де була обстежена як контактна особа. Зараз вона на самоізоляції в окремій квартирі. Симптомів захворювання немає", - зазначив Володін.

За його словами, 27 та 29 квітня в гуртожитку оперативно провели заходи дезінфекції. Мешканців попередили про необхідність самоізоляції. Розпочато забір мазків на ПЛР у контактних осіб. Ні в кого з них клінічних проявів коронавірусу та хвороби не зареєстровано.

Раніше ЗМІ повідомляли, що на Броварщині в гуртожитку для літніх людей села Зазим’є, по вулиці Вишнева, зафіксовано спалах коронавірусу, помер 95-літній киянин.

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. Зокрема хворобу підтверджено у 717 дітей та 2 063 медика. За добу зафіксовано 540 нових випадків. На Київщині зафіксовано 664 випадки захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-