На Рівненщині додатково виділятимуть кошти з місцевих бюджетів

На Рівненщині додатково виділятимуть кошти з місцевих бюджетів

Велике будівництво
Укрінформ
Через епідемію COVID-19 дещо зменшено виділення коштів на фінансування президентського проєкту «Велике будівництво», тож на Рівненщині розроблять графік співфінансування будівництва з місцевих бюджетів.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

«Ситуація із коронавірусом привела до зменшення виділення коштів на фінансування «Великого будівництва». З державного бюджету значну суму коштів направили на боротьбу із COVID-19. Орієнтовно на 28 % зменшаться видатки для Рівненщини з Державного фонду регіонального розвитку – з 263 млн грн до 189 млн грн», - сказала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

За її словами, суттєве скорочення відбулося і щодо програми «Спроможна школа для кращих результатів» - кожна область отримає по 20 млн грн.

Фонд субвенції на соціально-економічний розвиток територій теж знизився до 65 млн.

Але, попри коронавірус, програма «Велике будівництво» на Рівненщині продовжує реалізовуватися.

Додатковим джерелом фінансування є місцеві бюджети. Саме тому голова ОДА Віталій Коваль доручив районам та містам області розробити стабільний графік співфінансування об’єктів, починаючи з травня 2020 року.

Незмінними є кошти Дорожнього фонду, тому будівництво та ремонт доріг буде фінансуватися в області у повному обсязі.

Наразі роботи по об’єктах «Великого будівництва» ведуться у тих районах, де були виділені гроші з місцевих бюджетів. Усі проєкти завершать за умови надходження коштів від держави. В першу чергу, це школи та садочки, які мають бути готовими до 1 вересня.

Читайте також: У селі Рідківці на Буковині зводять школу з музеєм та кінотеатром

Ще одним напрямком «Великого будівництва» в області є облаштування сучасних приймальних відділень в опорних закладах. Це Рівненська та Дубенська міські лікарні, Рівненська обласна лікарня, Березнівська, Сарненська, Рокитнівська, Володимирецька ЦРЛ. Загальна вартість робіт сягає 140 млн грн. Наразі заклади уклали договори на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Всього у межах президентського проєкту в Рівненській області передбачають спорудити або реконструювати 5 шкіл, 5 садочків і 5 спортивних об’єктів, а також 73 км доріг.

Як повідомляло агентство, за словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, програма «Великого будівництва» стане однією зі складових відновлення економічної активності під час виходу з карантину і дасть можливість налагодити економіку, збільшити кількість робочих місць, а також відновити роботу інших галузей, пов’язаних із будівництвом. Тому до 11 травня усі регіони мають подати переліки об’єктів з уточненими коштами. Адже вже цього місяця уряд планує спрямувати гроші на проєкти.

Кабінет Міністрів України затвердив перелік обласних проєктів на загальну суму 533 млн грн, з яких у цього року на будівництво планують спрямувати 210 млн грн.

Проєкт «Велике будівництво» розпочався 1 березня. Очікується, що в його межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено понад 85 млрд гривень. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

 Фото: visti.rovno.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-