У селі Рідківці на Буковині зводять школу з музеєм та кінотеатром

У селі Рідківці на Буковині зводять школу з музеєм та кінотеатром

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Рідківці, що в Чернівецькій області, в рамках проєкту "Велике будівництво" добудовують школу на 650 учнів із музеєм та кінотеатром.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА.

"Новий просторий навчальний корпус, розрахований на 650 учнів, величезний спортзал міжнародного класу, музей, їдальня, гімнастичний зал та кінотеатр. Усе це буде у сучасній та комфортній школі, що в Рідківцях на Новоселиччині", - йдеться у повідомленні.

В ОДА зазначили, що вже проведено водопровід, каналізацію, готова котельня. Будівля має утеплений фасад та горище, енергоощадні вікна. Велику спортивну залу опалюватимуть електрикою. Це перший об’єкт, на якому застосували обігрів, вбудований у стіни.

Школа буде доступною для учнів з інвалідністю. Тут є підйомник та ліфт, яким можна дістатися на другий та третій поверх.

"Нині 543 школярі навчаються у пристосованих приміщеннях колишнього технікуму, стан їх аварійний. Тому селу украй потрібна нова школа", – пояснює в. о. старости Рідківців Василь Корнецький.

Читайте також: У Бердичеві ремонтують дві міські дороги

Підрядник каже, завершити будівництво цього року реально. Необхідно ще облаштувати газопровід, вентиляцію, виконати внутрішні оздоблювальні роботи.

Як повідомлялося, проєкт «Велике будівництво» розпочався 1 березня. Очікується, що в його межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено понад 85 млрд гривень. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

У Чернівецькій області за цією програмою планують побудувати або відремонтувати 5 шкіл, 5 дитсадків та 5 стадіонів.

 Фото: acc.cv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-