Дискримінація ромів: у посольстві США відреагували на заяви мера Франківська

Дискримінація ромів: у посольстві США відреагували на заяви мера Франківська

Укрінформ
Посольство США в Україні висловило свою стурбованість щодо останніх заяв мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про ромів.

Про це повідомляє U.S. Embassy Kyiv Ukraine на своїй сторінці у Facebook.

«Ми глибоко стурбовані повідомленнями про дискримінацію та утиски ромів з боку міського голови Івано-Франківська. Ми закликаємо українських чиновників виступити проти нетерпимості та забезпечити захист прав людини", - йдеться у повідомленні.

У МВС засудили дискримінаційні вислови мера Івано-Франківська. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на Telegram-каналі міністерства.

​​"МВС засуджує дискримінаційні вислови мера Івано-Франківська щодо ромів. Неприпустимо ділити наших громадян за етнічною ознакою. Міський голова не має права і не буде давати незаконні вказівки поліції щодо поводження з особами різних національностей. Перед законом всі рівні", - йдеться у заяві.

Читайте також: Скандальний фільм "Дау": у Харкові відкрили справу через можливе катування дітей

Як повідомлялося, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на оперативній нараді доручив правоохоронцям вивезти з міста представників ромської національності на Закарпаття. Для цього місцева влада надала бус. Закарпатській поліції правоохоронці передали 10 осіб ромської національності. Втім, 12 осіб відмовились виїжджати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-