Рятувальники показали, як триває гасіння пожеж на території України

Рятувальники показали, як триває гасіння пожеж на території України

Фото, відео
Укрінформ
ДСНС надала оперативну інформацію щодо ліквідації лісових пожеж на території країни.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, станом на 7 годину 18 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу та пеньків, відкритих осередків горіння не спостерігається, а саме:

- на території Виступовицького лісництва поблизу с. Рудня та с. Виступовичі площа пожежі становить близько 2 тис. га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

- на території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть площа пожежі становить близько 700 га. Працівниками лісового господарства створюються мінералізовані смуги.

Читайте також: У прогнозі забруднення повітря телеграм-ботів похибка може бути у сотні разів – Кульбіда

До гасіння залучено 655 чол. та 108 од. техніки, з них від ДСНС 125 чол. о/с та 31 од. техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тон води).

Київська область

Станом на 10 год. 18 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасіння пожеж на території  Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. 

Інженерною технікою створено 297 км мінералізованих смуг.

Протягом доби до гасіння пожеж залучалось 726 осіб та 165 од. техніки з них: від ДСНС 579 осіб та 112 од. техніки (в тому числі 3 вертольоти).

Авіацією ДСНС (3 вертольоти) проводилось гасіння окремих  осередків тління (17 квітня здійснено 134 скиди - 268 т. води).

В цілому радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.). 

Раніше Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що значну частину диму, який забруднює повітря в столиці, доносить з Житомирської області, де в двох лісництвах палає 2700 га.

За його словами, радіаційний фон у столиці та Киїській області у межах норми. Середній радіаційний фон у Києві становить 0,011 мР/год (норма – 0,030мР/год); в області 0,014 мР/год (норма – 0,030 мР/год).

Водночас, у повітрі столиці містяться продукти горіння. Вміст діоксиду сірки, формальдегіду та діоксиду азоту - перевищений, зауважив міський голова. Тож фахівці просять не виходити на вулицю без нагальної потреби, тримати вікна зачиненими та споживати більше рідини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-