Для майбутнього всеукраїнського Центру вірусології придбали обладнання

Для майбутнього всеукраїнського Центру вірусології придбали обладнання

Фото
Укрінформ
Перша партія устаткування для майбутнього всеукраїнського Центру вірусології на базі "Екополісу ХТЗ" відвантажена зі складу в Києві для Харкова.

Про це Харківський міський голова Геннадій Кернес написав у Facebook.

"Ми тільки що поговорили з Олександром Ярославським (ред. - харків'янин, бізнесмен Ярославський), і він сказав, що зараз у Києві вже відвантажують зі складу першу партію лабораторного обладнання на 15 млн грн. Це техніка одного з провідних американських виробників ThermoFisher Scientific, світового лідера в галузі біотехнологій", - написав Кернес.

За його словами, сьогодні-завтра до Харкова прибуде лабораторний комплекс, який має одночасно і практичне (діагностичне), і наукове призначення.

"Він дозволяє не просто встановлювати, чи хворий пацієнт, а й отримувати безцінні дані для розробки подальшого лікування з урахуванням унікальних генетичних особливостей як патогена, так і людини. Плюс проводити наукові дослідження для ефективної боротьби з усіма типами коронавірусів, а також зі збудниками інших інфекційних захворювань", - підкреслив Кернес.

Він зазначив, що це те ядро, навколо якого у Харкові створюється вірусологічний центр світового рівня: експертний лабораторно-діагностичний центр інфекційних хвороб та санітарного захисту.

Читайте також: На Херсонщині лікарня отримала медобладнання завдяки грантовій програмі «Кусаноне»

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив про намір створити у Харкові експертний центр вірусології, який не має аналогів в Україні. Центр буде створено на базі медичного центру Харківського тракторного заводу, де зараз створюється багатопрофільний технопарк "Екополіс ХТЗ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-