Двох людей з Чернівецької області перевіряють на коронавірус - МОЗ

Двох людей з Чернівецької області перевіряють на коронавірус - МОЗ

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України досліджує на наявність нового коронавірусу зразки двох осіб.

Про це на брифінгу 27 лютого заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В першу добу, коли ми організували скринінг, ми ізолювали кілька людей, і сьогодні ми проводимо лабораторні дослідження в центральній вірусологічній лабораторії, яка знаходиться в Центрі громадського здоров'я, щодо двох випадків підозри на коронавірусну інфекцію. Ці дві людини з Чернівецької області, зразки передані до лабораторії, ведеться підготовка і будуть сьогодні проведені дослідження, і ми матимемо результати. Попередньо ми досліджували в лабораторії Чернівецького лабораторного центру, дослідження на грип і грипоподібні захворювання дали негативні результати, тому їх було передано для дослідження тест-системами на наявність коронавірусної інфекції”, - сказав Ляшко.

Він додав, що продовжується температурний скринінг в аеропортах та на пунктах пропуску, всього було за минулу добу ним було охоплено близько 75 тисяч осіб.

"Жодну людину не було за минулу добу ізольовано в ізолятори або інфекційні стаціонари. Тобто алгоритми, які запущені і працюють на пунктах в’їзду, дозволяють проводити температурний скринінг, опитування. І ми на сьогодні не бачимо, що в Україні відбувається масова госпіталізація", - сказав Ляшко.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак розповіла, що у Чернівцях за минулу добу не зафіксували жодного нового випадку підозри на коронавірус. Результатів аналізів двох госпіталізованих пацієнтів, які повернулись з Італії, досі не оприлюднили.

"В інфекційному відділенні обласної лікарні перебувають двоє пацієнтів, які повернулись з Італії та могли контактувати з хворими на коронавірус. Жодного нового випадку підозри на цю недугу не виявили", - сказала Гусак.

Водночас заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук повідомила, що стан госпіталізованих буковинців, в яких перевіряють аналізи на коронавірус, стабільний.

"Вони приймають лікування і не лихоманять, тому ми можемо говорити про стабільний стан. Сподіваємось уже до кінця сьогоднішнього дня отримати результати аналізів з Києва", - сказала Поліщук.

Крім того, в ОДА зазначили, що за минулу добу, відколи в пункті пропуску "Порубне" прикордонники почали вимірювати температуру у всіх, хто в'їжджає в Україну, жодного випадку перевищеної за 38 градусів температури не виявили.

"За цю добу кордон перетнули 2816 осіб, 54 із них поверталися з Італії. Але в жодного не виявили підвищену до 38 градусів і більше температуру. В усіх, хто повернувся з Італії, відібрали контактні дані та роздали пам'ятки із правилами, як поводитись при найменших проявах захворювання", - додала Гусак.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях в обласну клінічну лікарню госпіталізували двох пацієнтів з пневмонією, які повернулися з Італії та могли контактувати з хворими на коронавірус.

Читайте також: У МЗС підтвердили зараження українки коронавірусом в Італії

Як повідомлялося, станом на 27 лютого у світі зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 2 801 - летальні. Одужало вже 32 897 осіб.

В Україні, за даними МОЗ, жодного лабораторно підтвердженого випадку Covid-19 не зафіксовано.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-