Напад на синагогу у Вінниці: поліція відкрила 2 справи

Напад на синагогу у Вінниці: поліція відкрила 2 справи

Фото
Укрінформ
На Вінниччині поліція розпочала два кримінальних провадження за фактами розпалювання релігійної ворожнечі та хуліганських дій у приміщенні синагоги м. Вінниці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

«На Вінниччині поліція розпочала два кримінальних провадження за фактами розпалювання релігійної ворожнечі та хуліганських дій у приміщенні синагоги. Правопорушником виявився місцевий житель, який на момент вчинення правопорушення перебував у стані сп’яніння. Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького відділу поліції», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, інформація про те, що в приміщення синагоги у Вінниці увірвався нетверезий чоловік, який нецензурно висловлювався, вигукував антисемітські гасла та застосував силу до одного із присутніх, надійшло на спецлінію 102 у понеділок, 24 лютого. Поліцейські встановили зловмисника, це 43-річний місцевий житель.

За цим фактом слідчим відділом Вінницького відділу поліції відкрито два кримінальних провадження – за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. За такі дії загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: Дрогобицьку синагогу відтепер можна відвідати віртуально

Про подробиці інциденту на своїй сторінці у Facebook повідомив вінничанин Зорій Файн, оприлюднивши переписку з Ігорем Браверманом. У листі йдеться, що нетверезий нападник заламував руки Браверману та душив його. "Швидка" забрала потерпілого до лікарні, де йому надавали допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-