Запорізькі мости через Дніпро добудовуватиме турецька компанія

Запорізькі мости через Дніпро добудовуватиме турецька компанія

Укрінформ
Тендер на добудову мостових переходів через р. Дніпро у Запоріжжі виграла турецька компанія «Онур».

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Prozorro.

В міжнародних торгах взяли участь сім учасників з Туреччини, Китаю та України.

На стадії подання пропозиції рішенням АМКУ було відхилено п'ять учасників, а також внесені зміни до тендерної документації.

На аукціон компанія «Онур» вийшла з пропозицією 11 млрд 918 млн гривень, а її конкурент — також турецька компанія GOCAY INSAAT TAAHHUT VE TICARET ANONIM SIRKETI — 11 млрд 950 млн гривень. Тож, переможцем торгів стала «Онур» (компанія запропонувала ціну на 422 млн 694, 53 тисячі гривень нижчу від початкової).

В Службі автомобільних доріг у Запорізькій області зазначають, що оскаржити результати можна впродовж 14 діб. Якщо цього зроблено не буде, то з переможцем укладуть договір на виконання робіт.

Міжнародні торги були оголошені в ніч з 26 на 27 листопада 2019 року. Замовником робіт виступила Служба автомобільних доріг у Запорізькій області. Вартість лоту — 12 млрд 340 млн 694 тисячі 530 гривень. Проведення аукціону спочатку було заплановано на 31 січня 2020 року. Однак, через скарги одного з учасників, його перенесли на лютий.

Читайте також: Гончарук оголосив тендер на будівництво мосту в Запоріжжі

Як повідомлялося, під час візиту до Запоріжжя Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що запорізькі мости можна добудувати за 2-3 роки.

Будівництво мостового переходу, який має з'єднати лівий і правий береги Дніпра через острів Хортицю, розпочато в серпні 2004 року. Тоді планувалося, що мости буде споруджено за п'ять років. Вартість будівництва оцінювалася в 5 млрд гривень. Загальна довжина автомагістралі, згідно з проєктом, має становити 9,1 км.

Станом на 2017 рік було побудовано трохи більш як 200 метрів мосту через старе русло Дніпра. На будівництво мостів витратили понад 2,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-