Волинець заявляє про надзвичайну ситуацію на шахті

Волинець заявляє про надзвичайну ситуацію на шахті "Південнодонбаська 1"

Відео
Укрінформ
Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець заявив, що на шахті "Південнодонбаська 1" вимкнули електрику. Їй і сусідній шахті ім. Сургая загрожує затоплення.

Про це Волинець повідомив у Facebook.

"Півтори години тому відключили вентилятори головного провітрювання — йде загазування гірничих виробок на всіх горизонтах. Виключені генератори головного водовідливу", - повідомив Волинець.

За його словами, вже за 4,5 години будуть затоплені камери центрального водовідливу нижнього горизонту. При цьому виникає пряма загроза затоплення сусідньої шахти їм. Сургая - найновішої, найпотужнішої шахти, яка видобуває дефіцитне вугілля марки "К", наголосив Волинець.

У відеозверненні він заявив, що заборгованість за електроенергію становить 27 млн грн і виникла за останні три місяці. Водночас дві державні структури, Держвуглепостач і Центренерго, заборгували шахті 189 млн грн, які дозволили б розрахуватися і за електроенергію, і з боргами по зарплаті.

Читайте також: На Донеччині гірники відмовилися підніматися з шахти - вимагають погасити зарплатні борги

Як повідомляв Укрінформ, про можливість відключення електроенергії і ризик затоплення шахти "Південнодонбаська 1" у Вугледарі раніше попереджав голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко. Він зазначив, що на початку тижня шахта отримала 17 млн грн, які мали б частково закрити питання боргу за електроенергію. Але шахтарі спрямували на оплату електроенергії лише 6 млн грн, а решту пустили на зарплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-