Стало відомо, хто керуватиме конфіскованим майном Курченка у Харкові

Стало відомо, хто керуватиме конфіскованим майном Курченка у Харкові

Укрінформ
Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер 7 лютого підписав розпорядження "Про створення Державного підприємства "Харків-Арена", що керуватиме майном, конфіскованим у бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Відповідний документ опубліковано на сайті Харківської ОДА.

"Відповідно до статей 81, 87, 88, 89, 90, 93 Цивільного кодексу України, статей 55, 56, 57, 58, 73, 74 Господарського кодексу України, Закону України "Про управління об’єктами державної власності", керуючись статтями 6, 19, 39 Закону України "Про місцеві державні адміністрації": 1. Створити Державне підприємство "Харків – Арена". 2. Затвердити Статут підприємства", - йдеться в тексті документу.

Також розпорядженням передбачається виділення необхідних коштів на створення ДП і призначається тимчасово виконуючого обов’язки директора.

У статуті, що додається, зазначено, що діяльність підприємства спрямована на організацію та проведення спортивних, фізкультурно-оздоровчих і культурно-масових заходів, надання послуг, пов'язаних з фізкультурно-оздоровчою та спортивною сферами, розвиток національних видів спорту та спортивної діяльності в регіоні, вдосконалення матеріально-технічної бази підприємства та отримання прибутку.

ДП має організовувати діяльність спортклубів, забезпечувати функціонування спортивних споруд, надавати в оренду (суборенду) власне чи орендоване майно тощо.

Комунальне підприємство "Обласний спортивний комплекс "Металіст", що керує стадіоном, працюватиме й надалі. ДП приймає лише конфісковане майно - зокрема, частину приміщень, тренувальну базу.

Читайте також: Санкції для Курченка: Верховний Суд залучив до справи СБУ

Як повідомляв Укрінформ, реєстрація в Державному реєстрі нерухомого майна приміщень по вул. Плеханівській, 65 (за цією адресою розташовується стадіон "Металіст" - ред.) завершилася наприкінці року, а на початку січня зареєстрували тренувальну базу у сел. Високий.

Раніше, 6 грудня 2019 року, голова облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що частина приміщень стадіону "Металіст", частина дитячої футбольної академії "Металіста", тренувальна база під Харковом, конфісковані у Сергія Курченка, так і не були прийняті в управління Харківської ОДА. Фактично цим майном користувалися треті особи, хоча ще 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабінету міністрів України, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена", передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації. Та протягом 2018 року майно в обласну власність так і не прийняли.

За даними Офісу генпрокурора, бізнесмен з оточення президента-втікача Віктора Януковича Сергій Курченко є активним учасником злочинної організації, що завдала державі збитків на суму понад 14 мільярдів гривень. Курченко з лютого 2014 року переховується в Росії.

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-