Стрілянина у Мукачеві: Зеленського просять змінити керівництво поліції міста

Стрілянина у Мукачеві: Зеленського просять змінити керівництво поліції міста

Укрінформ
На позачерговій сесії Мукачівська міськрада звернулася до Президента щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів. 

Про це повідомляють в Мукачівській міській раді.

“Сьогодні, 7 лютого, міський голова Андрій Балога скликав позачергову сесію міськради. В порядку денному одне питання - “Про звернення до Президента України щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів по забезпеченню законності та правопорядку”, - йдеться в повідомленні.

У тексті звернення депутати наголошують, що місто “змушене звернутися до Президента за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох людей із вогнепальними пораненнями”.

Депутати міськради наголосили, що стрілянина в спальному районі створила реальну загрозу для мешканців 86-тисячного міста, які рішуче вимагають надійного захисту від бандитів.

У Мукачівській міськраді акцентували, що головна причина регулярних “розборок” в місті — професійна слабкість і вкрай низька активність міської поліції.

Читайте також: У Мукачеві збирають позачергову сесію міськради через сьогоднішню стрілянину

“Кримінальний блок міського управління поліції явно слабкий, на вулицях міста критично мало патрулів та патрульних екіпажів, профілактична робота із запобігання правопорушенням звелася до паперових звітів. У місті за останні роки не проведено жодної загальноміської операції за такими гострими напрямками, як наркоманія та обіг наркотичних засобів, розбій, крадіжки особистого майна,” - йдеться у зверненні мукачівських депутатів до Зеленського.

Відтак, депутати просять про надання Мукачеву невідкладної й дієвої правоохоронної допомоги, яка б передбачала проведення оперативного і профілактичного відпрацювання міста спеціальними підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, із залученням висококваліфікованих, досвідчених працівників з кримінального блоку.

Читайте також: У Мукачеві сталася стрілянина, є поранені

Також міські депутати вимагають зміни керівництва міського управління поліції, посилення його особового складу фахівцями з інших регіонів країни.

Як повідомлялося, 7 лютого, в Мукачеві сталася стрілянина, двоє людей були поранені. За даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Фото: facebook.com/mukachevo.rada

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-