У школах Краматорська продовжили карантин, батькам радять не водити дітей і у садочки

У школах Краматорська продовжили карантин, батькам радять не водити дітей і у садочки

Укрінформ
У Краматорську карантинні заходи у школах, запроваджені 3 лютого, продовжили ще на тиждень - до 14 лютого. Крім того, батькам дошкільнят радять за можливості не водити дітей до садочків.

Про це йшлося на засіданні оперативного штабу з координації діяльності по запобіганню поширенню серед населення міста захворювання на грип під головуванням заступника міського голови з гуманітарних питань Юрія Люльки, повідомляє пресслужба Краматорської міської ради.

"Члени оперативного штабу одностайно підтримали пропозицію про подовження карантинних заходів для школярів ще на тиждень – до 14 лютого. Саме тоді пройде чергове засідання штабу, аби оцінити подальшу динаміку розповсюдження захворюваності. Також звертаємо увагу батьків дітей дошкільного віку на рекомендацію за можливості не відвідувати дитячі садочки у цей період", - йдеться у повідомленні.

Члени штабу зауважили, що у деяких гуртках та спортивних секціях, попри рекомендації, проводяться заняття, що призводить до подальшого інфікування.

Читайте також: На Буковині вже більше половини шкіл закрили на карантин

Щодо епідеміологічної ситуації в цілому у міськраді інформують, що станом на 7 лютого захворюваність на грип та ГРВІ у Краматорську перевищує епідпоріг у 1,7 раза. Серед дітей приріст захворюваності за тиждень склав 10,5%.

Крім того, інфекціоністи відмічають доволі важкий перебіг захворювання вже з першої доби та велику кількість ускладнень.

Територіальне медичне об'єднання (ДТМО) наразі отримало необхідні швидкі тест-системи, інші міські амбулаторії також мають в наявності необхідну кількість таких систем. За потреби сімейний лікар зможе провести діагностування пацієнтам безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-