Теракт біля Палацу спорту: харківський суд оголосить вирок 28 грудня

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд оголосить вирок 28 грудня

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова завершив дебати у справі про теракт біля Палацу спорту в лютому 2015 року, де загинули 4 особи і 9 постраждали, вирок оголосять 28 грудня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"У ході дебатів виступили прокурор, адвокати і обвинувачі у справі. Кількома годинами раніше суд заслухав свідчення обвинувачених Віктора Тетюцького і Володимира Дворнікова, вони не визнають провини. Що стосується Сергія Башликова, то він відмовився свідчити, посилаючись на ст. 63 Конституції України, але при цьому підтримує покази двох інших обвинувачених", - зазначив адвокат.

За його словами, наразі суд, який тривав майже шість годин, пішов до нарадчої кімнати.

"Вирок оголосять 28 грудня", - уточнив адвокат.

Читайте також: Прокурор просить суд відпустити для обміну підозрюваних у вчиненні теракту в Харкові

Як повідомляв Укрінформ, 26 грудня під час дебатів у Фрунзенському райсуді Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту прокурор Володимир Лимар попросив всім трьом обвинуваченим покарання у вигляді позбавлення волі довічно з конфіскацією майна. При цьому Лимар заявив клопотання про зміну підсудним запобіжного заходу з утримання під вартою на особисте зобов'язання.

За його словами, це необхідно для проведення обміну утримуваними особами, узгодженого у рамках нормандського формату: "Росія категорично наполягає на видачі всіх трьох обвинувачених. Сам факт доводить їхню причетність до злочину та дестабілізації ситуації у Харкові".

25 грудня біля Харківської ОДА пройшла акція протесту за участю понад сотні активістів патріотичних громадських організацій проти обміну трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту. У ході акції адвокат потерпілих Олег Головков висловився проти обміну обвинувачених до вироку. Водночас, Андрій Дідик - батько 15-річного школяра Данила Дідика, який загинув внаслідок вибуху, висловився проти обміну як до вироку, так і після нього.

22 лютого 2015 року під час мітингу, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні біля Палацу спорту стався вибух, згодом кваліфікований як теракт. Внаслідок теракту загинули 4 людини і 9 отримали поранення.

26 лютого 2015 року співробітники СБУ за підозрою у скоєнні теракту затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. доларів.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт спрямований до Фрунзенського райсуду Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-