Острозька академія відкрила новий корпус з 41-метровою вежею

Острозька академія відкрила новий корпус з 41-метровою вежею

Фото
Укрінформ
У Національному університеті «Острозька академія» через 12 років від початку будівництва урочисто відкрили новий навчальний корпус з найвищою точкою в місті.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

“Будівництво приміщення в понад 10 тисяч квадратних метрів розпочали у 2007 році. З того часу звели чотириповерхову будівлю навчального корпусу з підвальним приміщенням, де розміщена картинна галерея, гардероб. Також є мансардний поверх. На території нового корпусу побудована вежа висотою 41 метр. До слова, це найвища точка в Острозі”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, добудова включає в себе триповерховий адміністративний корпус, котельню і трансформаторну підстанцію. Також будівельники змонтували найсучаснішу вентиляційну систему. Тут передбачені 2 пасажирських ліфти та 1 вантажопасажирський. До будівлі підведені усі комунікації. Важливо, що корпус доступний для маломобільних груп населення, зазначили в ОДА.

Ректор навчального закладу Ігор Пасічник наголосив, що подібного корпусу в Україні не має жоден ВНЗ.

«Острозька академія отримала найновіше мультимедійне, комп'ютерне і програмне забезпечення. Також у новому корпусі прозорі скляні двері аудиторій, такий собі відкритий простір, де видно, як хто працює. Сьогодні новий корпус закладу - гордість Рівненщини!», - прокоментував Пасічник.

Вартість будівництва становить понад 125,3 млн грн, з яких 75 - це кошти державного бюджету, решта - допомога меценатів.

Національний університет "Острозька академія" надає освітні послуги з одержанням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до бакалавра, магістра, у т.ч. для іноземних громадян. Тут діє п'ять факультетів та Інститут права ім.І.Малиновського, 5 наукових шкіл, студенти навчаються на 19 престижних спеціальностях. Всього навчається 2 тис. 557 студентів.

Заклад уклав 83 угоди про співпрацю з закордонними партнерами, є членом Європейської асоціації університетів, Консорціуму українських університетів та Варшавського університету, Східноєвропейської мережі університетів.

Читайте також: В Острозі можна буде погортати стародруки на планшетах

Сьогодні університет має збудоване за європейськими зразками академічне містечко, спортивні комплекси, відреставровані навчальні приміщення. Для потреб студентів функціонує 10 гуртожитків, загальна кількість їх мешканців становить понад 1 тис. чол.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-