Смерть підлітка у Прилуках: поліція провела 6 слідчих експериментів

Смерть підлітка у Прилуках: поліція провела 6 слідчих експериментів

Відео
Укрінформ
У ході розслідування резонансної загибелі в Прилуках Чернігівської області 14-річного Дениса Чаленка поліція провела 6 слідчих експериментів та 17 додаткових оглядів місця події.

Про це під час робочої поїздки на Чернігівщину повідомив заступник Голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, повідомляє управління комунікації Нацполіції України.

"За цей тиждень проведено 17 додаткових оглядів місця події. За їх результатами вилучено багато речових доказів: починаючи з одягу і закінчуючи предметами, які вилучали як самі слідчі, так і родичі, які надавали ці предмети для експертиз", - розповів Цуцкірідзе.

За його словами, також поліція провела 6 слідчих експериментів за участю очевидців трагічної події - фельдшерів та працівників поліції, які виїжджали на місце події. Найближчим часом відбудеться слідчий експеримент за участю батька загиблого хлопця.

Посадовець ознайомив громадськість із попередніми висновками судово-медичної експертизи, де зазначені орієнтовний час і причини смерті підлітка, а також назвав тілесні ушкодження, які судмедексперт виявив на тілі хлопця.

Крім того, Цуцкірідзе повідомив про притягнення місцевих поліцейських до відповідальності за порушення, допущені на початковому етапі встановлення причин і обставин загибелі школяра. Він запевнив у готовності правоохоронців об’єктивно й неупереджено розслідувати цю справу, взявши до уваги всю інформацію, надану учасниками процесу. Водночас закликав потерпілих, громадськість та ЗМІ утриматися від тиску на слідчо-оперативну групу, яка веде розслідування.

Читайте також: Смерть підлітка у Прилуках: 300 людей вимагали під відділком поліції результатів експертизи

У Нацполіції нагадали, що Максим Цуцкірідзе взяв участь у слідчих діях у кримінальному провадженні за фактом загибелі підлітка на Чернігівщині. А перебіг розслідування перебуває під контролем Голови Нацполіції України Ігоря Клименка.

Як відомо, тіло 14-річного Дениса Чаленка знайшли 29 жовтня увечері на залізничній колії у Прилуках. За першою версією поліції, його збив потяг. Батьки з цим не погодилися й стали вимагати справедливого, на їхню думку, розслідування. Їх підтримали жителі Прилук, які вже провели кілька мітингів.

Нині поліція розглядає також версію вбивства підлітка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-