У Чернігові кількість дітей, хворих на гепатит, зросла до 15

У Чернігові кількість дітей, хворих на гепатит, зросла до 15

Укрінформ
На гепатит "А" захворіло 15 учнів ЗОШ № 7 у Чернігові.

Про це повідомляє ДСНС України.

“Станом на 7 год. 28 жовтня в лікувальному закладі з підозрою на гепатит "А" перебуває на лікуванні 15 учнів ЗОШ № 7 м. Чернігів. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє пресслужба Чернігівської міської ради, навчання у школі не припиняється, а з учнями, батьками та персоналом проведено додаткову роз’яснювальну роботу.

"З метою недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит "А", згідно з вимогами санітарного законодавства, в навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи. Навчання не припинялось", - ідеться у повідомленні.

За словами директорки школи Наталії Колотило, у закладі введено посилений режим прибирання приміщення, усі вказівки санепідемстанції та Держпродспоживслужби виконуються. З учнями, батьками та персоналом навчального закладу проведено санітарно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни.

Читайте також: У чернігівській школі - спалах гепатиту, 12 дітей у лікарні

Раніше, минулого тижня, хворобу виявили у працівниці харчоблоку та п'ятьох дітей, а потім кількість хворих зросла до 13.

Фахівці Держпродспоживслужби відібрали на аналіз зразки питної води та продукції шкільного буфету.

За фактом спалаху вірусного гепатиту у школі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-