Ужгородський університет звернувся до посольства Індії через проблеми з сироваткою від дифтерії

Ужгородський університет звернувся до посольства Індії через проблеми з сироваткою від дифтерії

Укрінформ
У зв'язку зі спалахом дифтерії серед студентів з Індії Ужгородський національний університет звернувся до Посольства Індії з проханням допомогти із поставкою протидифтерійної сироватки. В посольстві пообіцяли Закарпаттю 100 доз сироватки, поставити її повинні на наступному тижні.

Про це сьогодні повідомив ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка на брифінгу, який транслювався на сторінці університету в Facebook.

“У зв'язку зі спалахом дифтерії в Ужгородському університеті звернулися до Посольства Індії — з проханням допомогти із поставкою протидифтерійної сироватки в область. Нам пообіцяли в посольстві, що сприятимуть передачі 100 доз сироватки проти дифтерії на Закарпаття. Вони мають надійти в область наступного тижня, їх медики зможуть використати, якщо будуть випадки важкого перебігу захворювання,” - розповів Смоланка.

З його слів, це сертифіковані сироватки проти дифтерії, вони виробляються в Індії.

Читайте також: Дифтерія в Ужгороді: ректор розповів, як почуваються студенти у лікарні

Як повідомлялося, на цьому тижні в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії. Збудника інфекції було виявлено у 15 студентів-іноземців Ужгородського національного університету.

У середу для чотирьох інфікованих використали усю наявну в області сироватку проти дифтерії — 8 доз. У четвер на спеціальному засіданні комісії в МОЗ було вирішено надіслати на Закарпаття ще 20 доз антидифтерійної сироватки. Її надходження очікують в області протягом сьогоднішнього дня, 25 жовтня.

Загалом по Україні є 192 флакони протидифтерійної сироватки, які рівномірно розподілені по всіх областях.

Протягом місяця в Україну має надійти чергова партія сироватки, яка використовується при лікуванні дифтерії. Це поставка, яка була запланована на грудень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-