У Куликівській громаді розчищають водойму площею майже 2 га

У Куликівській громаді розчищають водойму площею майже 2 га

Децентралізація
Укрінформ
У селі Орлівка Куликівської об’єднаної територіальної громади Чернігівщини розпочалося розчищення водойми площею майже 2 га.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердила адміністратор відділення ЦНАПу Куликівської селищної ради Любов Смолянко.

"Наш ставок площею 1,8 га - дуже гарний. Він був викопаний десь у 80-х роках минулого століття, але до сьогодні вже заріс і замулився. Зараз на ньому щодня, з ранку до вечора, працюють два екскаватори драглай. Хочемо водойму розчистити, зробити пляж, культурну зону відпочинку. Роботи виконуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, що були надані громаді як субвенція в розмірі майже 1,5 млн грн", - поінформувала вона.

Смолянко розповіла, що Куликівська ОТГ була створена у 2017 році. Й відтоді жителі села Орлівка стали просити керівництво розчистити ставок. Аргументували тим, що літа тепер спекотні, скупатися людям ніде, а гарна водойма пропадає. І от, коли обласний фонд запропонував Куликівській громаді гроші, орлівці першими з усіх населених пунктів виготовили проєкт реконструкції ставка і таким чином виграли право їх отримати.

Читайте також: На Сумщині створили ще одну тергромаду

Швидкому виготовленню проєктно-кошторисної документації посприяла Баришівська зернова компанія, яка орендує в ОТГ землі - вона заплатила за неї 70 тис. грн.

Решта Куликівської громади, котра об’єднує 22 н. п. з населенням понад 15 тис. осіб, не була проти того, щоб кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спрямували саме на реконструкцію ставка в Орлівці.

Роботи з розчищення водойми виконує приватне підприємство "Воденергобуд" з Чернігова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-