Активісти закликають не включати причетних до теракту в Харкові у списки на обмін з РФ

Активісти закликають не включати причетних до теракту в Харкові у списки на обмін з РФ

Укрінформ
Громадські активісти закликають владу не допустити включення до списків на обмін підозрюваних у скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року.

Зокрема, про це заявила командувачка медичного батальйону "Госпітальєри", народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Яна Зінкевич під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю цю ситуацію неприпустимою, тому що, по-перше, був здійснений теракт, унаслідок якого загинуло декілька дітей, було поранено декілька людей, внаслідок якого загинула неповнолітня дитина. Такий обмін я вважаю неможливим. Не можна включати цих вбивць до списку обміну”, - наголосила Зінкевич.

У свою чергу учасник гурту ТНМК Олександр Сидоренко (Фоззі) зазначив, що якщо відбудеться обмін з РФ причетних до теракту в Харкові, то це означатиме, що держава погоджується з тим, що їй менш важливо покарати тих, хто вбиває дітей на вулицях, аніж "заробляти якісь бали".

“Якби не кілька активістів, то про цю справу потрошку б і забули. Ми живемо в такий час, коли щодня з’являються не найкращі інформаційні приводи. І наша чергова спроба не дати замовчати цю справу, вона є незакінченою, оскільки вбита дитина, вбито ще трьох людей", - сказав він.

Письменник Руслан Горовий додав, що сьогодні о 18:30 під Офісом Президента розпочнеться мітинг щодо недопущення включення до списків на обмін з РФ підозрюваних у скоєнні терористичного акту в Харкові.

Учасники пресконференції також презентували письмове звернення громадських організацій, волонтерів і ативістів до Президента України Володимира Зеленського, яке можна буде підписати під час мітингу.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: апеляційний суд залишив обвинуваченого в СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцкого та Сергія Башликова.

За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тисяч доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-