Теракт біля Палацу спорту: апеляційний суд залишив обвинуваченого в СІЗО

Теракт біля Палацу спорту: апеляційний суд залишив обвинуваченого в СІЗО

Укрінформ
Харківський апеляційний суд залишив під вартою Володимира Дворнікова, обвинуваченого в теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де загинули 4 людей і 9 постраждали.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Харківський апеляційний суд залишив під вартою, тобто в СІЗО, Володимира Дворнікова - одного з трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту. Водночас, Дворніков просив замінити йому запобіжний захід на той, що не пов'язаний з арештом", - повідомив Тихоненков.

За його словами, всі троє обвинувачених подали апеляцію на продовження перебування під вартою до 1 листопада, суд розгляне скарги на засіданні 21 жовтня".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 вересня півтори сотні активістів громадських організацій провели пікет біля будівлі Харківського апеляційного суду. Вони вимагали вироку для трьох обвинувачених, побоюючись, що їх можуть обміняти в Росію.

Після завершення пікету учасники розбили молотом пінопластову фігуру матрьошки на знак непримиренної позиції щодо Росії як країни-агресора. Учасники пікету також віднесли десяток шин до дверей будівлі суду, але підпалювати не стали: акція заявлена як мирна.

26 вересня адвокат потерпілих у результаті теракту біля Палацу спорту Олег Головков підтвердив, що є дані про можливий обмін з РФ трьох винних у теракті біля Палацу спорту. При цьому він зазначив, що винні в загибелі люди не можуть бути прощені державою і обміняні, але якщо влада визнає, що такий обмін допустимий, він можливий лише після вироку.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту у Харкові: адвокат прокоментував можливий обмін з РФ

22 лютого 2015 року в Харкові унаслідок вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 9 людей. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова.

За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-