Уряд Данії готовий допомогти Донеччині у втіленні інфраструктурних проєктів

Уряд Данії готовий допомогти Донеччині у втіленні інфраструктурних проєктів

Укрінформ
Уряд Данії зацікавлений у розробці та фінансуванні великих інфраструктурних проєктів у Донецькій області, зокрема програм поводження з відходами та водозабезпечення.

Про це під час зустрічі з керівництвом облдержадміністрації заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Рубен Мадсен, повідомляє пресслужба Донецької ОДА.

"Урядові програми підтримки Данії оперують доволі великими сумами коштів. Ми дуже хочемо надати допомогу Донецькій області, але не можемо фінансувати комерційні проєкти. Тому ми дуже зацікавлені у розробці спільних програм з поводження з відходами та покращення водозабезпечення населення регіону. Ми плануємо вивчити ці напрямки та визначити пріоритети у подальшій спільній роботі", - заявив Мадсен.

Читайте також: ​На Донеччині війна зруйнувала та пошкодила понад 5500 житлових будинків - ОДА

Перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз наголосив, що питання водозабезпечення дуже гостро стоїть для багатьох міст області. Адже єдине джерело чистої питної води у області – це ріка Сіверський Донець. Через особливості конструкції магістральних водогонів та каналів нерідко у містах, наближених до лінії розмежування, виникають суттєві перебої у подачі води для населення та підприємств. Альтернативні джерела води не завжди можна залучити для розв'язання цієї проблеми, тому забезпечення якісної роботи каналу «Сіверських Донець – Донбас» є вкрай важливим.

"Ми розробляємо комплекс заходів для покращення водозабезпечення, і додаткові ініціативи допоможуть нам швидше реалізувати цей проєкт», - підкреслив Мороз.

Читайте також: У прифронтовому Лебединському відкрили агентський пункт Пенсійного фонду

Під час зустрічі також були розглянуті питання попередньої співпраці між урядами Данії та України, а також плани подальшої взаємодії. Мадсен поінформував про зацікавленість бізнесу та уряду Данії в участі в економічному форумі, який проходитиме у Маріуполі наприкінці жовтня. Мороз зазначив, що форум має стати майданчиком, на якому інвестори та спеціалісти зможуть випрацювати спільну стратегію розвитку області на найближчий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-