До Мукачівської тергромади приєдналося сьоме село

До Мукачівської тергромади приєдналося сьоме село

Децентралізація
Укрінформ
До Мукачівської ОТГ приєдналася сьома - Жнятинська сільська рада, відповідне рішення схвалили сьогодні на сесії міськради.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

"Рішення про схвалення добровільного приєднання Жнятинської сільської територіальної громади села Жнятин Жнятинської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області до Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади прийнято на позачерговій сесії міськради сьогодні, 2 жовтня," - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже сьомий населений пункт, що приєднується до Мукачівської ОТГ. Минулого року вже приєдналися Шенборн, Нижній Коропець, Лавки, Павшино, Нове Давидково. Цьогоріч приєдналася громада Дерцена.

Нині розроблено план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади Жнятина.

Читайте також: Громада на Тернопільщині створює музей-скансен черняхівської культури

Як повідомляють у міськраді, необхідно буде провести розрахунки обсягу доходів та видатків Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади після приєднання, здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету, та моніторинг майна, активів та зобов’язань територіальної громади, що приєднується.

Крім того, у міськраді підготують пропозиції щодо перспективного плану формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства.

Як повідомлялося, Мукачівська ОТГ стала першою міською об'єднаною громадою на Закарпатті. Її громада має 93, 4 тис. жителів, її загальна територія - 96 кв. км.

 Фото: facebook.com/mukachevo.rada

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-