СБУ викрила агітатора за

СБУ викрила агітатора за "Дніпропетровську народну республіку", завербованого ФСБ

Фото
Укрінформ
Контррозвідники СБУ викрили на Дніпропетровщині завербованого ФСБ РФ пропагандиста "русcкого мира", який закликав до порушення територіальної цілісності нашої держави.
Про це повідомляє пресцентр СБ України.

"Оперативники спецслужби встановили, що український громадянин, представник громадської організації «Дніпропетровське земляцтво Росії», готував та розміщував у мережі «Інтернет» пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених «Л/ДНР», ідей так званої «Новоросії». Він також поширював заклики до створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за словами агітатора, він був завербований ФСБ РФ на матеріальній основі під час перебування на території країни-агресора у Москві. Російські спецслужби «вийшли» на чоловіка через його знайомих, які проживають в РФ. За щомісячну грошову винагороду він погодився виконувати завдання, спрямовані на зміну меж території нашої держави, а також зі збору розвідувальної інформації про соціально-політичну ситуацію в регіоні.

Показово, що під час однієї з поїздок до РФ для звіту про виконання завдань мешканець Дніпропетровщини отримав від російської спецслужби нагороду – медаль до 100-річчя «ВЧК-КГБ-ФСБ».

У ході обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Читайте також: ФСБ влаштувала на кордоні провокацію проти українського митника

Громадянину України оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-