Хасиди в Умані: рятувальникам допомагають волонтери-перекладачі

Хасиди в Умані: рятувальникам допомагають волонтери-перекладачі

Укрінформ
Спільно з професійними диспетчерами 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини в м. Умані на Черкащині заступили на чергування волонтери-перекладачі для налагодження спілкування з хасидами.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"Завдання у волонтерів - забезпечити якісний переклад у випадку звернення до рятувальників хасидів. Завдяки попередній підготовці усі волонтери вже ознайомлені зі специфікою роботи рятувальної служби та особливостями збирання інформації при опрацюванні телефонного звернення на лінію екстреного зв‘язку “101”. Це дозволяє їм стати активними помічниками диспетчерів Служби порятунку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таке співробітництво має вже трирічну історію, коли між Уманським Державним педагогічним університетом ім. П.Тичини та Уманським районним відділом Управління ДСНС було укладено спеціальну угоду.

Минулорічний досвід підтвердив важливість такої співпраці, адже волонтери за час перебування хасидів в Умані допомогли рятувальникам опрацювати 8 дзвінків, що надійшли по лінії «101» від прочан.

Читайте також: Сьогодні відзначається Міжнародний день глухих, а у юдеїв - Рош га-Шана

Також із диспетчерами та волонтерами поспілкувались експерти з пожежної безпеки Міністерства громадської безпеки Держави Ізраїль, які прибули 25 вересня до Умані. Пан Юрій Новацкі та пан Гіль Натів детально ознайомилися з роботою диспетчерського пункту, де приймається та опрацьовується інформація. Експерти з пожежної безпеки оглянули техніку та спорядження, що на озброєнні уманських рятувальників. У свою чергу, гості розповіли фахівцям ДСНС про специфіку організації роботи у сфері пожежної безпеки в Ізраїлі.

Як повідомляв Укрінформ, станом на вчора, 28 вересня, до України на святкування Рош-ха-Шана прибуло вже близько 25 тисяч паломників-хасидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-