На Чернігівщині створили ландшафтний заказник

На Чернігівщині створили ландшафтний заказник "Сосна"

Укрінформ
Рішенням 19-ї сесії Чернігівської обласної ради 7-го скликання у Прилуцькому районі Чернігівщини утворено ландшафтний заказник місцевого значення "Сосна" площею 34,6 га.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголосити на території Валківської сільської ради Прилуцького району Чернігівської області об’єкт природно-заповідного фонду - ландшафтний заказник місцевого значення "Сосна" площею 34,6513 га без вилучення земельних ділянок у власників та користувачів за рахунок земель запасу", - йдеться у рішенні сесії.

У пояснювальній записці, розміщеній на сайті обласної ради, розповідається, що заповідний лісовий масив знаходиться біля села Валки Прилуцького району в заплаві річки Удай. Ділянка складається з порід сосни віком близько 100 років, дуба черешчатого, берези бородавчастої, клена гостролистого, липи, вільхи. Серед рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України, зустрічаються конвалія лісова, сон великий та підсніжник білий. Фауна представлена такими рідкісними видами як жук-олень, жук-вусач великий дубовий, шуліка рудий, тхір лісовий.

Читайте також: У Линовицькій ОТГ за кошти мікрогранту облаштують туристичний об’єкт

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, на сьогодні природно-заповідний фонд Чернігівщини налічує майже 670 об’єктів загальною площею понад 261 тис. га. Найбільші з них - Ічнянський та Мезинський національні природні парки, регіональні ландшафтні парки "Міжрічинський", "Ніжинський" та "Ялівщина".

Фото: iloveukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-