На Закарпатті ухвалили “історичний” перспективний план

На Закарпатті ухвалили “історичний” перспективний план

Децентралізація
Укрінформ
На черговій сесії Закарпатської обласної ради сьогодні, 26 вересня, депутати проголосували за перспективний план формування громад Закарпатської області, який налічує 60 ОТГ.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Іван Дем'янчук, директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми U-LEAD з Європою.

"Сьогодні відбулася історична подія для Закарпатської області - нарешті обласні депутати проголосували перспективний план формування територіальних громад Закарпаття на 60 громад. Депутати проголосували за основу перспективний план, розроблений експертами робочої групи на чолі з Ігорем Бондаренком, головою Закарпатської ОДА, на 54 громади. А в ході голосування було внесено ще декілька пропозицій від фракцій, які були підтримані. Таким чином, кількість громад у плані збільшилася до 60-ти," - сказав Дем'янчук.

Читайте також: На Закарпатті закликали ухвалити “історичний” перспективний план

За його словами, зараз цей проєкт буде оформлений належним чином, потім - наданий до Кабінету міністрів на затвердження.

"Далі очікуємо виклику на консультації до уряду представників усіх тих 60-ти громад, які є у Перспективному плані", - повідомив Дем’янчук.

Як повідомляв Укрінформ, до сьогодні Закарпаття разом з окупованими територіями залишалося єдиною областю, яка не мала перспективного плану об'єднання громад.

Програма U-LEAD з Європою фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Сергій Гудак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-