До Умані прибули вже понад 2100 хасидів

До Умані прибули вже понад 2100 хасидів

Відео
Укрінформ
До Умані станом на 9 годину ранку прибуло 2128 паломників.
Про це повідомляє пресслужба МВС.

“До міста Умані почали прибувати іноземні гості. Станом на 9 годину ранку до Умані прибуло 2128 паломників”, - йдеться у повідомленні.

Загалом же, нагадали у МВС, цьогоріч очікується приїзд близько 40 тисяч паломників із різних країн світу.

У відомстві зазначили, що, починаючи з понеділка і до завершення масових заходів в Умані публічний порядок та безпеку громадян забезпечують представники зведеного загону поліції. Місця паломництва знаходяться під цілодобовим контролем правоохоронців.

Розгорнуто роботу ситуаційного центру.

Так, для допомоги місцевим правоохоронцям по забезпеченню публічного порядку та безпеки в містах паломництва брацлавських хасидів до Умані прибув зведений загін кількістю понад 550 працівників поліції, до якого увійшли поліцейські з 12 областей країни.

“Територія паломництва умовно поділена на 7 секторів, на яких визначено 46 піших маршрутів і розміщено 17 постів, 10 контрольно-пропускних пунктів та два пункти візової підтримки. В місцях паломництва працівники поліції несуть службу цілодобово у двозмінному режимі”, - поінформували у МВС.

Також із посиланням на ДСНС уточнюється, що у відповідності до аналізу досвіду ліквідації надзвичайних ситуацій і рекомендацій експертів, в межах меморіального комплексу Цадика Нахмана були визначені спеціальні точки напруги, де імовірність виникнення надзвичайних подій вище за середньостатистичні показники.

“Саме в цих місцях, які знаходяться поруч із синагогою, могилою духовного лідера хасидів, наметовим містечком, а також коло їдальні вздовж центральної вулиці комплексу та кар'єром, були встановлені 6 постів, 5 з яких пересувні”, - додали у МВС.

Уточнюється, що таке розташування постів дозволяє практично постійно контролювати оперативну обстановку на території кількох вулиць і на найбільш важливих об‘єктах.

Читайте також: Охороняти Рош га-Шана в Умані прибули поліцейські з 12 областей

Наголошується, що всі мобільні патрулі озброєні достатньою кількістю первинних засобів пожежогасіння, мають спеціально розроблені пам‘ятки для спілкування з прочанами.

“Як свідчить досвід попередніх років, прийняті заходи дозволяють створити ефективну систему протидії надзвичайним подіям. Під час минулого святкування Рош а-Шана завдяки оперативним діям підрозділів та фахівців ДСНС вдалося попередити 17 пожеж”, - зазначили у МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-