Охороняти Рош га-Шана в Умані прибули поліцейські з 12 областей

Охороняти Рош га-Шана в Умані прибули поліцейські з 12 областей

Фото
Укрінформ
Для забезпечення порядку під час святкування Рош га-Шана до Умані прибув зведений загін поліцейських із 12 областей.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області.

"Зведений загін налічує понад 550 працівників поліції з 12 областей України. Поліцейські загону будуть забезпечувати публічний порядок та безпеку громадян під час святкування брацлавськими хасидами Рош-га-шана - Нового 5780 року за іудейським календарем", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські, які прибули до Умані для забезпечення правопорядку під час Рош га-Шана / Фото: Сектор комунікації поліції Черкаської області

У складі зведеного загону - співробітники патрульної поліції, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки, оперативні працівники, співробітники поліції превентивної комунікації та поліцейські групи аеропідтримки.

В Умані Черкаської області також 117 рятувальників забезпечують безпечні умови для святкування Рош га Шана.

Про це повідомляє Управління ДСНС України у Черкаській області.

“З метою реалізації завдань із забезпечення безпеки паломників-хасидів та місць релігійних відправлень під час святкування Рош га Шана, в місті Умань розгорнуто спеціальний зведений загін Управління ДСНС України у Черкаській області. У відповідності до наказу начальника Управління, особовий склад гарнізону, починаючи з 23 вересня, перейшов на посилений варіант несення служби. Напередодні рятувальники здійснили розгортання спеціального наметового табору”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу загону увійшли сили пожежно-рятувальних підрозділів з сусідніх районів області, а також фахівці відділення водолазних рятувальних робіт, групи піротехнічних робіт, відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту та медичної служби з аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління.

“Загалом, чисельність зведеного загону становить 117 чоловік особового складу та 26 одиниць спеціальної та пожежно-рятувальної техніки”, - інформують у ДСНС.

Читайте також: В Україну почали прибувати паломники-хасиди

За попередніми підрахунками, цьогоріч очікується прибуття близько 40 тисяч прочан з різних країн світу.

Як повідомлялося, у 2018 році Умань на святкування Рош га-Шана відвідало 27 тис. 876 паломників-хасидів із 22 країн.

Брацлавські хасиди щоосені масово прибувають до Умані, щоб відсвяткувати Рош га-Шана поблизу могили свого духовного наставника Цадика Нахмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-